NYHET

Anastasia Demchenko, Daniil Butenko og Mariia Babiy har startet studentorganisasjonen Ukranian Student Union in Bergen.

Vil få humanitær hjelp til Ukraina

Ukrainske studenter ved UiB har startet en studentorganisasjon for å få humanitær hjelp til hjemlandet.

Publisert Sist oppdatert

UKRANIAN STUDENT UNION IN BERGEN

  • Nyopprettet studentorganisasjon for ukrainske studenter i Bergen
  • Ukranian Student Union in Bergen kan kontaktes på Facebook-siden deres

Under temamøtet Hvorfor er det krig i Ukraina fortalte stipendiat Daniil Butenko om den nye studentorganisasjonen som heter Ukranian Student Union in Bergen. Den har per i dag rundt ti medlemmer.

– I tillegg til å samle inn humanitær hjelp til Ukraina, ønsker vi å spre informasjon om hvilke norske og ukrainske internasjonale hjelpeorganisasjoner som har innsamlinger, sa Butenko.

Vil lære andre om ukrainsk kultur og historie

I tillegg til samarbeid med organisasjoner som Røde Kors og Amnesty i Ukraina, er det et mål å lære andre studenter om landet og kulturen sin, og formidle informasjon fra deres side av krigen.

– Vi vil invitere til å finne ut mer om hva det betyr å være ukrainsk, både når det gjelder kultur, historie og språk. I tillegg ønsker vi å samarbeide med norske akademikere som spesialiserer seg innen disse områdene for å utveksle kunnskap, sa Butenko.

Kontakt på Facebook

Organisasjonen har allerede et tett samarbeid med administrasjonen på UiB og Studentparlamentet, og har kontaktet Norsk studentorganisasjon for å nå ut til enda flere studenter.

Ukranian Student Union in Bergen har opprettet en Facebook-side, hvor de som ønsker å hjelpe kan henvende seg. Her vil de poste innlegg om innsamlinger, arrangementer og andre ressurser.

– Jeg vil oppfordre de som vil bidra til humanitær hjelp til Ukraina om å kontakte meg eller organisasjonen vår, avsluttet Butenko.

Powered by Labrador CMS