NYHET

Studentene Johanna Fransson og Marte Bal Grindheim, og avdelingsleder på klinikken Mona Johannessen, er fornøyde med at "odontologen" har fått midler fra Klimafondet til gjenbrukbare beskyttelsesbriller.

Har du en grønn idé? Søk støtte fra Klimafondet

Institutt for klinisk odontologi har fått støtte til gjenbruksbriller som reduserer plastavfall. Har du også en idé som kan gjøre UiB grønnere? Send en søknad til Klimafondet innen 13. mars.

Publisert Sist oppdatert

KLIMAFONDET

  • Gjennom Klimafondet kan studenter og ansatte ved UiB søke om støtte til tiltak under kategoriene miljøvennlig transport og arrangementer, tiltak for sirkulær økonomi, samt nyskapende og innovative ideer
  • Nytt av året er en fjerde søknadskategori, der studenter fra alle fakulteter kan søke om et stipend på 10.000 kroner for å skrive masteroppgave om klima, miljø og bærekraft. Målet er å inspirere studenter til å skrive grønne masteroppgaver
  • Fondet i 2023 er på 2 millioner kroner
  • Søknadsfrist er to ganger i året. Neste søknadsfrist er 13. mars

– På klinikken vår er det strenge krav til bruk av beskyttelsesutstyr, som beskyttelsesbriller og visir. For å unngå så mye bruk av engangs-plastvisir som ikke er bra for miljøet, er det mye bedre å bruke flergangs-beskyttelsesbriller som kan vaskes mellom hver bruk, sier avdelingsleder Mona Johannessen og hygienesykepleier Mildrid Beate Vevelstad ved Institutt for klinisk odontologi.

Johannessen og Vevelstad er glade for at tiltaket på klinikken har fått støtte fra Klimafondet. I tillegg til å gi mindre plastavfall, vil brillene komme til nytte for alle behandlere, både ansatte og studenter.

I 2022 støttet Klimafondet 17 tiltak med totalt 2,3 millioner kroner.

Listen over tiltak som ble støttet i fjor inkluderer blant annet oppgradering av sykkelhus på campus (EIA), gjennomføring av resirkuleringskampanje (Bærekraftspilotene), innkjøp av 3D-printer (Institutt for biomedisin) og AV-utstyr til videokonferanser (Kjemisk Institutt).

Redusere klimafotavtrykk

Klimafondet ved UiB finansierer tiltak som skal engasjere ansatte og studenter ved UiB i arbeidet med å direkte redusere universitetet sitt klimafotavtrykk, eller ved å bidra til engasjement for klimaspørsmål blant studenter og ansatte.

Søknadsfristen til Klimafondet er to ganger i året, og neste frist er 13. mars.

Stor variasjon

Miljøkoordinator ved UiB, Kristine Skarsvåg, er glad for å høre at støtten fra klimafondet kommer til nytte ute i fagmiljøene.

Skarsvåg håper på mange søknader til Klimafondet i år.

– Det er stor variasjon i tiltakene som blir støttet, og vi ønsker bredt engasjement. Jeg vil oppfordre alle ansatte og studenter som har en god idé som kan hjelpe universitetet med å nå våre klimamål til å sende inn en søknad, sier hun.

Skarsvåg er sekretær for Styringsgruppa for Klimanøytralt i UiB, som forvalter Klimafondet. Hun legger til at både hun og styringsgruppa håper å se mange kreative forslag til tiltak fra alle fakulteter.

Powered by Labrador CMS