NYHET

Studentvillaen er på ca. 800 m2, og lokalene rommer arbeidsplasser, møterom, øvingslokaler og fellesarealer der Bergens mange studentorganisasjoner kan arbeide, møtes og samarbeid. Foto: Sigmund Grønlie Bolme

På plass i ny «studentvilla»

Studentfrivilligheten i Bergen har etter mange år fått et nytt hjem i Christies gate 18.

Publisert Sist oppdatert
Øyvind Nesdal Birkeland er nestleder for Kulturstyret.

Nestleder for Kulturstyret, Øyvind Nesdal Birkeland, smiler bredt der han sitter godt plassert i en av de mange sofaene i den nye «studentvillaen». Etter nesten 14 år med midlertidige lokaler og usikkerhet er studentenes organisasjoner endelig samlet igjen.

– Fram til nå har vi hatt midlertidige lokaler i to forskjellige bygg, i Nygårdsgaten 1B og i Fosswinckels gate 7. Det at vi er blitt samlet har mye å si for identitetsbygging. Dette er lokaler som er våre og som er på våre premisser. Det er også flott at de forskjellige studentorganisasjonene nå kan sitte sammen og samarbeide bedre på tvers, forklarer Birkeland.

Lang prosess

Når den gamle Studentvillaen i Olav Kyrres gate ble revet på grunn av skader i 2008 begynte jakten på nye lokaler der Bergens studentfrivilligheten kunne samles. UiBs første forslag var å bygge et nytt bygg til studentene rett bak Kvarteret, men disse planene ble stoppet av Bergen kommune i 2018.

Året etter kom et nytt forslag på bordet, denne gangen var ideen at studentene skulle få ny-oppussede lokaler Christies gate 18. Disse lokalene ville bli delvis ledig når hele UiBs administrasjon skulle flyttes inn i Nygårdsgaten 5. Tre år senere står den nye studentvillaen endelig klar.

Birkeland forteller at de er svært fornøyde med lokasjonen, og det er ingen skuffelse å spore over at et lokale bak Kvarteret ikke ble realisert.

– Nei, dette er mer enn godt nok. Selv om vi ikke er vegg i vegg med Kvarteret lenger så kan vi virkelig ikke klage på plasseringen for disse lokalene, sier han.

Studentene synes også at samarbeidet med UiB har vært veldig godt, og Kulturstyrets nestleder skryter av hvordan universitetet har jobbet med prosjektet.

– Innstillingen har vært veldig god hele veien. Har vi hatt et problem så har UiB jobbet hardt for å fikse det med en gang. De ansatte på Eiendomsavdelingen som har jobbet med prosjektet har for eksempel vært veldig flink og behjelpelig med alt vi har måttet trenge.

Store lokaler

I Christies gate 18 har studentene fått første og andre etasje til sin disposisjon. Arealet er på ca. 800 m2, og lokalene rommer arbeidsplasser, møterom, øvingslokaler og fellesarealer der Bergens mange studentorganisasjoner kan arbeide, møtes og samarbeide. Til sammen kostet ombyggingen av lokalene rundt 22 millioner kroner, og alle studentorganisasjoner som er registrert hos Kulturstyre har muligheten til å søke om lokaler i den nye Studentvillaen.

– Vi har noen faste kontorer, men mest åpne plasser som kan brukes av alle studentorganisasjonene som hører til Kvarteret eller Kulturstyret. Med de nye lokalene på plass skal det alltid være mulig å finne en plass å sette seg ned for å jobbe med studentfrivillighet, sier Birkeland.

Powered by Labrador CMS