NYHET

UiB-rektor Margareth Hagen og tv-produsent James Honeyborne kunne 2. november annonsere samarbeidet om den nye Netflix-serien «Our Oceans» i et arrangement i Tårnsalen på Universitetsmuseet.

UiB bidrar i ny Netflix-dokumentar

Universitetet i Bergen bidrar med forskning til den nye Netflix-serien «Our Oceans». Storsatsningen har premiere i 2024.

Publisert Sist oppdatert
James Honeyborne i samtale med postdok Natalya Gallo (BIO) om forskning og historiefortelling.

Samarbeidet innebærer at Universitetet i Bergen bidrar med kunnskap om havet og arktiske økosystemet til episoden som omhandler Polhavet i den nye Netflix-serien «Our Oceans». Serien har fem episoder totalt og har global premiere på Netflix i 2024.

Rektor Margareth Hagen forteller at UiB er stolte over samarbeidet med en av verdens største plattformer for film- og tv-innhold.

– Det er en bragd at Universitetet i Bergen nå skal være rådgiver for et av de beste naturdokumentarteamene i verden. Dette gir våre forskere en unik mulighet til å nå ut i stuene til millioner av mennesker rundt om i verden med historier om de skjøre og fascinerende økosystemene i Arktis, sier Margareth Hagen.

- I dette samarbeidet bruker vi det beste av forskningen vår, både fra våre marine nettverk i Bergen og vår utvidede vitenskapelige familie rundt Arktis, sier førsteamanuensis ved UiB, Dorothy J. Dankel.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å være med på å utvikle nye historier om havet sammen med Wild Space Productions. I dette samarbeidet bruker vi det beste av forskningen vår, både fra våre marine nettverk i Bergen og vår utvidede vitenskapelige familie rundt Arktis, sier førsteamanuensis ved UiB, Dorothy J. Dankel.

Som en del av samarbeidet blir Wild Space Productions med Universitetet i Bergen om bord på havforskningsfartøyet «Kronprins Haakon» på Svalbard for å gjøre opptak til serien.

Netflix-serien "Our Oceans" er produsert av Emmy-prisvinnende TV-produsent James Honeyborne.

Flere unge forskere formidlet inspirerende om sine prosjekter. Blant disse var Josephine Salice, stipendiat på Birkelandsenteret for romforskning, som nylig vant Forsker Grand Prix i Bergen for forskningsformidling om blant annet nordlys

– Wild Space Productions samarbeider med ledende forskere og institusjoner for å presentere naturen bedre. Universitetet i Bergen er i frontlinjen i forskning på Polhavet, dets økosystemer og dets dyreliv. Vi er heldige som får hjelp fra universitetet til å videreformidle meningsfulle historier fra Polhavet. Håpet er at historiene kan hjelpe oss med å forstå og ta vare på dette fantastiske, men raskt skiftende miljøet på en bedre måte, sier Honeyborne.

TV-produsent James Honeyborne fikk også en omvisning på Universitetsmuseet onsdag. Her står han ved Plasthvalen, som ble funnet med magen full av plast for snart seks år siden.
Powered by Labrador CMS