NYHET

Logo: Vær god mot deg selv

Lanserer portal for å håndtere koronahverdagen

Fredag 13. november lanserer vi en nettside med tips og triks til å håndtere koronahverdagen.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av isolasjonen pandemien fører til er flere bekymret for den psykiske helsen til studentene våre, og redd for at mange studenter skal droppe ut av studiene. UiB har derfor laget nettsiden www.værgodmotdegselv.no som er full av tips til en bedre koronahverdag.

Sandra Amalie Lund Krumsvik, leder for Studentparlamentet.

– Min største bekymring er at uforutsigbarheten og den sosiale distanseringen tærer på studenters psykiske helse, sier leder av studentparlamentet Sandra Amalie Lid Krumsvik.

Dette er en bekymring som deles av viserektor for utdanning Oddrun Samdal.

Viserektor for utdanning, Oddrun Samdal

– Jeg er bekymret for at studentene kjenner seg ensomme fordi de ikke har fysisk undervisning eller får treffe medstudenter på campus, sier Samdal.

Ros fra ministeren

En av de som tydelig har vært opptatt av studentens psykiske helse den siste tiden er forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim. Han rose initiativet fra UiB.

– Det er fint at Universitetet i Bergen svarer på den utfordringen som studentene står i. Det er et godt og kreativt initiativ å samle konkrete kunnskapsbaserte tips fra egne fagmiljøer, til hvordan studentene kan mestre hverdagen. Selv om dette i hovedsak er rettet mot studentene, tror jeg vi er mange som kan ha nytte av tipsene i denne portalen i månedene vi nå går inn i. Både når det gjelder hva slags musikk vi bør lytte til for å komme i godt humør, og hvilke typer fysisk aktivitet som gir best helseeffekt nå som treningssentrene er stengt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim

– Jeg håper at denne portalen bidrar til å støtte studentene, og motiverer dem til en bedre hverdag. Gjennom denne portalen tror, og håper jeg, at studentene kan får en følelse av å være en del av et fellesskap, selv om de ikke er på campus, sier Asheim.

Tips fra vitenskapelig ansatte

Nettsiden er full av forskningsbaserte tips som er utarbeidet av vitenskapelig ansatte på UiB, tipsene er ment for å løfte hverdagen. Spennet i tipsene speiler bredden i fagmiljøene ved UiB, du finner alt fra musikktips til tips for bedre søvnkvalitet og studieteknikk.

– Det er viktig for oss at tipsene som vi gir støttes av vitenskapen, og jeg er glad for at noen av våre dyktige fagfolk har kastet seg rundt og blitt med på dette, sier viserektor Samdal.

Studentenes forslag

Ideen til Værgodmotdegselv.no kom fra studentparlametent og ble tatt opp i et av beredskapsmøtene i høst: En nettside der UiB kan formidle viktig informasjon som studentene kan ha nytte av i en tøff hverdag.

– Dette er et veldig godt initiativ som kom fra studentene selv, og jeg håper nettsiden vil gi studentene flere digitale treffmuligheter og gode tips til hvordan få en bedre koronahverdag gjennom blant annet musikk, fysisk aktivitet og god mat, sier viserektor Samdal.

– Jeg er stolt av resultatet vi nå står med, og håper Vær god mot deg selv vil hjelpe studentene til å ta vare på seg selv og holde motet oppe i en vanskelig tid, sier studentleder Krumsvik.

Viktig å se hverandre

Vi har vært gjennom et krevende vårsemester med ekstraordinære tiltak, og nå også en lang høst med nye nedstengninger i samfunnet. Mange sitter nå mutters alene på hybelen, uten venner blant nye medstudenter. Både Sanda og Oddrun kommer med råd til alle som sitter hjemme.

– Vær god mot deg selv! Jeg vet det er utfordrende, men forsøk å holde nysgjerrigheten og engasjementet vedlike. Jo mer man distanserer seg fra den ordinære studiehverdagen, jo vanskeligere blir det, sier studentlederen før hun avslutter:

– Jeg vil også råde til å bevare kontakten med venner. Om de så er her eller på andre siden av landet; ta den ekstra telefonen, spesielt til de du vet sitter alene.

– Delta i digital aktivitet både på studiet og i studentorganisasjonene – det hjelper både på motivasjon, trivsel og læring, sier Oddrun Samdal

UIB OG KORONA

Informasjon til ansatte og studenter om UIB og koronaviruset oppdateres på uib.no/korona

De viktigste oppdateringene går også ut på sms og/eller e-post.

Powered by Labrador CMS